2016 m. balandžio 23 d., šeštadienis

Jean-Christophe Grange KAIKENAS

Leidėjas: Baltos lankos
Metai: 2015
Puslapiai: 456
Knyga nuosava.
Pažintis: 6 skaityta autoriaus knyga.

Aš vertinu: 2/3

(1- nelabai, nesiūlau, 2- viskas ok, nesigailiu, kad skaičiau, 3- puiki knyga, labai patiko)

Įspūdžiai...


Kadangi tai jau 6 perskaityta autoriaus knyga, susižavėjimas juo tapo nuosaikesnis :) Nes žinau, ko tikėtis. Vis dar įdomu, vis dar intriguoja, bet kartais norisi atsitraukti ir paimti skaityti ką nors lengvo, mielo ir šilto, be Grange žiaurumų.

 
 

Anotacija:


Olivjė Pasaną ir Patriką Gijarą sieja daug bendro: abu užaugo be tėvų, vaikystę praleido tuose pačiuose globos namuose, o viską, ką turi šiandien, sukūrė savo rankomis. Tik dabar vienas jų – policijos kriminalinės brigados vadas, liguistai besižavintis tradicine Japonijos kultūra ir papročiais, o kitas – įtariamasis žudiko maniako, dar žinomo „Akušerio" pravarde, byloje. Pasanas įsitikinęs, kad būtent Gijaras vykdo protu nesuvokiamo žiaurumo egzekucijas, tačiau kaltinimams pagrįsti stinga įrodymų.
Kol Olivjė kvėpuoja „Akušeriui" į nugarą, pats sulaukia smūgio iš artimiausio žmogaus – žmona japonė pateikia skyrybų prašymą, o jo šeimos link artėja žudikas.
Patiems drąsiausiems, kurie išdrįs praverti pragaro vartus.
Adèle Ferry
„Prancūziškuoju Stivenu Kingu" tituluojamas mistinių detektyvų autorius Jeanas Christophe'as Grangé (Žanas Kristofas Granžė, gim. 1961), prieš atsidėdamas vien grožinei kūrybai, ilgą laiką dirbo laisvai samdomu žurnalistu, bendradarbiavo su daugeliu garsių periodinių leidinių, o vėliau šią tiriamosios žurnalistikos patirtį sėkmingai pritaikė plėtodamas atskiras tematines linijas savo romanuose. Visame pasaulyje išgarsėjęs autoriaus trileris „Purpurinės upės" pelnė jam kultinio rašytojo šlovę ir buvo išverstas į daugiau nei trisdešimt penkias kalbas. Taip pat sėkmės sulaukė ir kiti lietuvių kalba pasirodę J. Ch. Grangé romanai: „Miserere", „Limbų priesaika", „Gandrų skrydis", „Sielų miškas".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą