2018 m. spalio 15 d., pirmadienis

Aštrūs agurkai žiemai KROKODILIUKAI

2014 metais kolegė vaišino ir pasidalino receptu  jos mamos daromų skanių aštrių agurkų. Buvo įmantriai supjaustyti, matyt, figūriniu peiliu, todėl krokodiliukai :)
Palydint paskutinius agurkus, šiais metais juos darau jau ketvirtą kartą.

***

Reikės:
2,5 kg agurkų;
4 valg. šaukštai rupios druskos;
1 kg. cukraus;
8 valg. šaukštai aliejaus;
3 galvutės česnako;
3 arbat. šaukšteliai aitriosios paprikos miltelių;
500 ml acto.

***

Aš, nedaug pakeisdama, darau taip:


* Agurkus nuplauname ir supjaustome į keturias dalis. 2,5 kg jau pripjaustytų. Kaip pjaustyti - fantazijos reikalas, tik nevertėtų smulkiai, nes agurkai "susitrauks".
* Užpilame ant jų 4 valgomuosius šaukštus rupios druskos ir paliekame pastovėti 6 valandas.
* Praėjus 6 valandoms: nupilame susidariusį skystį, jo neprireiks, nulupame 1,5-2 vidutinio dydžio česnako galvutes, supjaustome arba sutarkuojame per burokinę tarką ir dedame į agurkus. Man 3 galvutės česnako atrodo per daug, skanu ir su mažiau.
* Įberiame 3 arbatinius šaukštelius aitriosios paprikos miltelių. Tinka ir saldžiosios paprikos milteliai, kam reikia mažiau aštrumo. Esu gaminusi ir su paprikų miksu, visaip skanu :)
* Užvirinam marinatą iš 0,5 l 9 % acto ir 1 kg cukraus, užpilame ant agurkų.
* Pridedame 8 valg. šaukštus karšto aliejaus ir paliekame 24 valandoms kambario temperatūroje.
* Sudedame į švarius stiklainiukus, užpilame susidariusiu skysčiu. Stengiamės, kad agurkai būtų suspausti. Pasterizuoti nereikia.
* Laikome šaldytuve arba šaltai. Gaunasi trys 0,75 l stiklainiukai su uodegėle paskanauti :)

Ačiū Kristinai už receptą !

2 komentarai:

  1. Ragavau, labai skanu, tik mane nustebino, kad tiek daug cukraus. Ar tikrai tiek būtina dėti, gal galima mažiau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiame recepte cukraus nemažinu. Dedu kilogramą.

      Panaikinti