2015 m. balandžio 28 d., antradienis

Tom Rob Smith VAIKAS 44

Leidėjas: Alma littera
Metai: 2009
Puslapiai: 464
Knyga elektroninė.
Pažintis: 1 skaityta autoriaus knyga.

Aš vertinu: 5/5

Įspūdžiai...

Knyga įtraukė mane "iki negalėjimo". Net šmėstelėjo mintis, kad gaila, jog ne autobusu į darbą važiuoju,- turėčiau laisvą pusvalandį paskaityti :)
Siužetas šokiruoja, žiaurus, niūrus. Nesiimu vertinti, kiek ne rusas autorius tiksliai aprašė laikmetį, bet įtaigiai. Čia gi grožinis kūrinys, ne istorijos vadovėlis. Buvo pabaigoje ir nelogiškų vietų, ir žudikas nuspėjamas, bet skaitėsi lengvai ir man labai patiko. Imsiuosi antrosios dalies "Slaptoji kalba" ir ekranizaciją pažiūrėsiu (Ridley Scotto filmas "Child 44"). Rekomenduoju.


Anotacija:

„Vaikas 44" - daugiau nei sukrečiantis romanas. Knyga nukelia į tamsiausią Rusijos istorijos laikotarpį. 1953-ieji. Ant geležinkelio bėgių randamas sužalotas berniuko lavonas. Stalininėje Tarybų Sąjungoje oficialiai jokių nusikaltimų nėra ir negali būti. Tačiau milijonai žmonių gyvena bijodami... valstybės. Mažiausias įtarimas, kad esi ideologiškai nepatikimas - ir tavęs nebėra.
Karo didvyris, Valstybės saugumo pareigūnas Levas Demidovas paskiriamas išsiaiškinti ant bėgių rasto berniuko žūties aplinkybes. Laisvėje siautėjantis nusikaltėlis toliau netrukdomai žudo, tai saugumietį priverčia suabejoti valstybės teisumu.
Pradėjęs tirti vaikų žūties aplinkybes, jis patenka į įtarimų bei persekiojimų ratą. Kiekviena paaiškėjusi žmogžudystės detalė Levą ir jo šeimą vis giliau stumia į mirtiną pavojų.
 
 
 
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą