2015 m. liepos 3 d., penktadienis

Peter James TOBULIEJI

Leidėjas: Jotema
Metai: 2015
Puslapiai: 480
Knyga elektroninė.
Pažintis: 1 skaityta autoriaus knyga.

Aš vertinu: 4/5

Įspūdžiai...


Atrodo, kad radau dar vieną autorių, kurį galima būtų prilyginti T. Gerritsen arba H. Coben. Bent jau savo produktyvumu :) Panašu, kad pažintį su autoriumi pradėjau nuo tinkamos knygos, kuri paskatins skaityti ir kitas jo knygas. Medicina, genų inžinerija,- man tokie romanai labai patinka. Knyga nėra kažkas toookio, bet išlaiko susidomėjimą ir akims merkiantis :)
Rekomenduoju.


Anotacija:

Būk atsargus su savo norais.
Džonas ir Naomė trokšta susilaukti kūdikio, tačiau, sužino, kad abu turi pavojingą geną, todėl yra labai didelė tikimybė vaikui susirgti reta nepagydoma liga.
Vėliau jie išgirsta apie genetiką daktarą Leo Detorę. Jo taikomi metodai gali apsaugoti būsimą kūdikį nuo bet kokių ligų. Džonas ir Naomė ryžtasi eksperimentui ir nuvyksta į Leo Detorės kliniką.
Šis siūlo jiems rinktis kūdikio lytį, akių spalvą, plaukus, netgi įvairius gebėjimus. Jie tiesiogine prasme gali modifikuoti savo būsimą palikuonį. Ateina laikas, kai atšaukti sprendimą yra per vėlu. Kai Naomė sužino, kad yra nėščia, ima suprasti, jog ne viskas klostosi pagal jų planą...
Atsiliepimai:
Emocinis personažų paveikslas yra stebėtinai tikroviškas. Skaitydamas šią knygą regi kino juostą.
Front Row, Radio 4
Rafinuota, sudėtinga, puikiai pavaizduota genetinių eksperimentų vizija... Akivaizdu, autorius labai atidžiai įsigilino į detales. Tai buvo išties verta pastangų, nes rezultatas - aukščiausios klasės trileris.
Literary Review
Skrupulingas detalių atskleidimas suteikia jo prozai autentiškumo... Peteris Jamesas puikiai kuria netikėtumus ir dramą.
Sunday Express
Peteris Jamesas tampa vis geresnis ir geresnis ir vertas sėkmės, kurios sulaukė jo serija apie Rojų Greisą.
Independent on Sunday
Peteris Jamesas yra vienas geriausių detektyvų rašytojų.
Karin Slaughter

Peter James (g. 1948) – tarptautinių bestselerių rašytojas, kriminalinės fikcijos meistras iš Didžiosios Britanijos. Garsių detektyvų "Tiesa" (1997 m.), "Miręs gyventi" (2007 m.), "Mirtis užklups rytoj" (2009 m.) ir "Mirusiojo gniaužtuose" (2011 m.) autorius.
Peter James jaučia potraukį kriminologijai, mokslui bei paranormaliems reiškiniams. Be kita ko, itin mėgaujasi maistu ir vynu tiek, kad net rašo restoranų kritikos straipsnius žymiam britų žurnalui „Absolute Brighton“. Negana to, jis pats prisipažįsta turintis silpnybę sportiniams automobiliams ir net dalyvauja jų lenktynėse.
Kadaise mokęsis Ravensbourne filmų mokykloje, Peter James kelerius metus dirbo scenaristu už Atlanto ir prisidėjo prie daugybės holivudinių filmų kūrimo. 1994-aisiais skandalingai išgarsėjo išleidęs pirmąjį romaną „Šeimininkas“ skaitmeniniame formate. Tuo metu į du diskelius tilpęs kūrinys buvo itin kontraversiškai sutiktas ir net išjuoktas.  Kita vertus, dėl jo Peter James tapo geidžiamu pranešėju konferencijose, aptarinėjančiose technologijų įtaką visuomenės įpročiams. Dabar romanas eksponuojamas Londono Mokslo muziejuje, kaip pirma elektroninė novelė.
Šiandien Peter James yra parašęs 30 romanų, kurie yra išversti į beveik 40 kalbų, o jų tiražas yra perkopęs keliasdešimt milijonų ir nepaliauja augti.

1 komentaras:

  1. Kaip tik vakar varčiau šią knygą bibliotekoje, bet pasilikau kitam kartui,
    gal be reikalo ...

    AtsakytiPanaikinti