2015 m. spalio 6 d., antradienis

Anita Amirrezvani GĖLIŲ KRAUJAS

Leidėjas: Alma littera
Metai: 2013
Puslapiai: 424
Knyga elektroninė.
Pažintis: 1 skaityta autorės knyga.

Aš vertinu: 5/5

Įspūdžiai...


Įstabaus grožio knyga. Ir pasakojamos istorijos, ir kalbos prasme. Dažnai skaitau kelias knygas vienu metu ir būna, kad paimu į rankas tokią, prieš kurią kitos nublanksta ir susigėdusios ilsisi :) "Gėlių kraujas" yra tokia.
Super. Rekomenduoju.


Anotacija:



Anita  Amirrezvani – lietuvių, iraniečių ir amerikiečių kilmės autorė. Ji devynerius metus rašė „Gėlių kraują“, tačiau ne veltui. Romanas iškart tapo tarptautiniu bestseleriu daugiau kaip 22 pasaulio šalyse. „Gėlių kraujas“ dukart nominuotas prestižiniams apdovanojimams – 2008 m. Orange Prize ir Boeke Prize.
Anita Amirrezvani subtiliai audžia šią prabangią sakmę apie moters sumanumą ir tvirtybę XVII a. Persijoje.
Margaret Flanagan
Graži istorija apie gyvenimą, meilę, pasiaukojimą ir garbę. Skaityti nepaprastai malonu. Pradėjus neįmanoma atsitraukti. Bent jau aš nepajėgiau.
Down Mosher
Romano puslapiuose atgyja XVII a. Persija: tarsi iš pasakos nužengia miestas, jo turgūs, lindynės ir prabangūs namai. Tai laikas, kai klestėjo kultūra ir prietarai, laikas, kai moterims nebuvo leidžiama gyventi savarankiškai. Netikėtai mirus mylimam tėvui, anksti dūžta keturiolikmetės mergaitės viltys ištekėti. Ji tampa tarnaite pas turtingą dėdę, nuostabių šacho kilimų kūrėją. Dėdė padeda jai perprasti puikiųjų kilimų amatą, meną ir verslą. Nors mergina priversta priimti visiškai nepageidautiną laikinų vedybų sutartį, tačiau atsiskleidžia jos gabumai piešti ir kurti. Tviskėte tviskantį pasakojimą puošia su siužetu susipinančios Irano liaudies pasakos ir įstabaus persiškų kilimų meno elementų gausa. Istorija sumegzta taip pat išmoningai, kaip ir merginos audžiami kilimai. Romano tekstas žavi poetiškais vaizdiniais ir kupinais gyvybės personažais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą