2015 m. spalio 19 d., pirmadienis

Michael Robotham AMNEZIJA

Leidėjas: Tyto alba
Metai: 2014
Puslapiai: 424
Knyga elektroninė.
Pažintis: 2 skaityta autoriaus knyga.

Aš vertinu: 2/5

Įspūdžiai...


Knyga tikrai skaitoma, bet man nebuvo labai įdomu. Kažko trūko, greičiausiai tai visgi ne mano rašytojas. Džo dalyvavo minimaliai, pagrindinio veikėjo Ruizo neprisijaukinau. Žinoma, skaičiau ir perskaičiau, bet be pasimėgavimo.
 

Anotacija:

 
“Amnezija ” – antrasis iš nusikaltimų, į kuriuos įsivelia Džo O’Loflinas. Tačiau šio detektyvo pagrindinis veikėjas – Ruizas. Vos nenuskendęs Temzėje, išgelbėtas jis aštuonias dienas guli ištiktas komos. Atgavęs sąmonę, su siaubu supranta, kad vienintelis dalykas, likęs atmintyje – mergaitės fotografija: mažoji Mika, pagrobta prieš trejus metus ir nuo tada laikoma mirusia. Labai intriguojantis siužetas. Kiekviena knyga skirta nagrinėti vis kito tipo nusikaltimams, nusikaltimai ir žiaurūs, ir paslaptingi. Ypač patrauklus psichoterapeutas O‘Loflinas, vis įsitraukiantis į nusikaltimų aiškinimą. Detektyvai tapo bestseleriais daugybėje pasaulio šalių.
Michael Robotham (Maiklas Robotamas, g. 1960 m.) – Australijoje gyvenantis detektyvų autorius. Ilgą laiką dirbo Londone Sunday Times, Daily Telegraph, Tatler žurnalistu, vėliau ėmė rašyti įtraukiančius psichologinius trilerius apie psichoterapeutą Džo O’Lofliną, kurie iš karto sulaukė tarptautinio pasisekimo. “Amnezija” – antroji byla, kurioje vėl sutinkame sarkastišką ir intelektualų Džo O’Lofliną, vieną žymiausių Londono psichoterapeutų, kurio gyvenimą ir karjerą temdo Parkinsono liga. Šįkart į pirmą planą iškyla detektyvas inspektorius Ruizas. Vos nenuskendęs Temzėje, išgelbėtas jis aštuonias dienas guli ištiktas komos. Atgavęs sąmonę, su siaubu supranta, kad pastarųjų savaičių įvykių jis visiškai neprisimena. Vienintelis dalykas, likęs atmintyje – mergaitės fotografija: mažoji Mika, pagrobta prieš trejus metus ir nuo tada laikoma mirusia. Bet ar tikrai? Tai klasikinis psichologinis trileris apie keistų prisiminimų nuotrupas, nuolatinį nerimą dėl vaiko likimo ir netikrumą: kai nežinai, ką dar baisaus esi pamiršęs. Inspektorius Ruizas ir psichoterapeutas Džo O’Loflinas vėl klaidžioja žmogaus prigimties labirintuose, gelbėdami gyvybes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą