Jau yra šviežių uogų, o šaldytuvas dar pilnas šaldytų. Beieškodama, kaip jas panaudoti, radau skanaus, labai greito ir universalaus pyrago receptą.
***
Reikės:
1 stiklinės miltų
pusės stiklinės cukraus
4 didelių kiaušinių
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
truputis sviesto
500 gr. šviežių braškių (ar kitų mėgstamų uogų), aš pagardinau šaldytomis mėlynėmis
cukraus pudros pabarstymui
***
1. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Į plakinį sudedame miltus, kepimo miltelius, išmaišome.
3. Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame tešlą.
4. Sudedame ant viršaus uogas. Jei kepimo forma siauresnė, rekomenduojama uogas prieš tai išvolioti miltuose, - tuomet jos nenusės dugne.
5. Kepame apie 30 min. 180 laipsnių. Atvėsusį pabarstome cukraus pudra.
Įdaras, žinoma, gali būti įvairus.
Tikrai yra skanesnių pyragų. Bet čia labai geras skonio/ įdėtų pastangų santykis :)
2. Į plakinį sudedame miltus, kepimo miltelius, išmaišome.
3. Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame tešlą.
4. Sudedame ant viršaus uogas. Jei kepimo forma siauresnė, rekomenduojama uogas prieš tai išvolioti miltuose, - tuomet jos nenusės dugne.
5. Kepame apie 30 min. 180 laipsnių. Atvėsusį pabarstome cukraus pudra.
Įdaras, žinoma, gali būti įvairus.
Tikrai yra skanesnių pyragų. Bet čia labai geras skonio/ įdėtų pastangų santykis :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą