2018 m. birželio 18 d., pirmadienis

"Kiniški" agurkėliai

Dalinuosi labai paprastu pasigaminti ypač skanių agurkų žiemai receptu. Kodėl "kiniški"? Teta, kuri davė receptą, taip pavadino, taip ir liko :)

***

Reikės:
1 kg agurkų;
1 valg. šaukštas rupios druskos;
200 gr. cukraus (man užtenka ir 150 gr.);
5 valg. šaukštai aliejaus;
4 didelės skiltelės česnako;
100 ml acto.

***




* Agurkus nuplauname ir supjaustome griežinėliais.

* Užpilame ant jų 1 valgomąjį šaukštą rupios druskos ir paliekame pastovėti 2 valandas.

* Praėjus 2 valandoms užpilame ant agurkų cukrų, aliejų, actą.

* Česnaką sutarkuojame per burokinę tarką ir dedam ten pat, išmaišome. Vėl paliekame 2 valandom pastovėti.

* Sudedame į švarius stiklainiukus, užpilame susidariusiu skysčiu. Stengiamės, kad agurkai būtų suspausti. Pasterizuoti nereikia.

* Laikome šaldytuve arba šaltai. Aš laikau šaldytuve, jei didelis, vietos neužima. Visą žiemą džiaugiausi puikiu garnyru, o ir šiaip "palesti" skanu :) Super paprasta, didžiausias darbas - supjaustyti agurkus :)

2 komentarai: