***
Reikės:
1 kg agurkų;
1 valg. šaukštas rupios druskos;
200 gr. cukraus (man užtenka ir 150 gr.);
5 valg. šaukštai aliejaus;
4 didelės skiltelės česnako;
100 ml acto.
***
1 valg. šaukštas rupios druskos;
200 gr. cukraus (man užtenka ir 150 gr.);
5 valg. šaukštai aliejaus;
4 didelės skiltelės česnako;
100 ml acto.
***
* Agurkus nuplauname ir supjaustome griežinėliais.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5HbR7MFTFc3Q8IokmnHooW-_srtDxwta6Hb1cdqVTNd4yCQGyNNK-sAVo_wzE1J4m7MdrFx-NJXfKNir4Iqz_kx2qRy3763X7pYkAVvhRpYobhEm85c2DlwaVBLQn9b19SUh-3JdSSvw/s320/20170907_225848.jpg)
* Užpilame ant jų 1 valgomąjį šaukštą rupios druskos ir paliekame pastovėti 2 valandas.
* Praėjus 2 valandoms užpilame ant agurkų cukrų, aliejų, actą.
* Česnaką sutarkuojame per burokinę tarką ir dedam ten pat, išmaišome. Vėl paliekame 2 valandom pastovėti.
* Sudedame į švarius stiklainiukus, užpilame susidariusiu skysčiu. Stengiamės, kad agurkai būtų suspausti. Pasterizuoti nereikia.
* Laikome šaldytuve arba šaltai. Aš laikau šaldytuve, jei didelis, vietos neužima. Visą žiemą džiaugiausi puikiu garnyru, o ir šiaip "palesti" skanu :) Super paprasta, didžiausias darbas - supjaustyti agurkus :)
Gaminu. O kada jau bus galima ragauti? 🤔
AtsakytiPanaikintiBent savaitę teks pakentėti :)
AtsakytiPanaikinti