2015 m. balandžio 3 d., penktadienis

Pyragas su Nutella ŽVAIGŽDĖ


Jau kuris laikas pastebiu internete šio pyrago nuotraukas, o ir jo receptu pasidalinę daugelis. Aš pasinaudojau šiuo.  

***

Reikės:
1 kiaušinio
1 plakto kiaušinio pyrago aptepimui
250 ml pieno
100 gr. sviesto
100 gr. cukraus (aš dėjau 4 v. šaukštus rudojo cukraus)
2 žiupsneliai druskos
500 gr. miltų +50 gr. miltų kočiojimui
1 pakelio sausų mielių
tepamo Nutellos šokolado

***


 
 

 
  • Į pašildytą pieną sudedame cukrų ir mieles, išmaišome.
  • Išlydome sviestą, išplakame vieną kiaušinį ir visa tai dedame į pieno mišinį, išmaišome.
  • Sumaišome miltus ir druską.
  • Į miltų mišinį supilame pieno mišinį ir išmaišome. Tešla bus lipni.
  • Paliekame tešlą pakilti, aš pagreitinau procesą įdėjusi ją į 50 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  • Pakilusią tešlą perminkome su trupučiu miltų. Tešla bus minkštutėlė ir maloni liesti.
  • Padaliname tešlą į 4 lygias dalis.
  • Pirmąją dalį kočiojame tiesiai ant kepimo popieriaus apie 20-25 cm turint omeny, kad kepant pyragas padidės. Būtinai prieš tai ant kepimo popieriaus pabarstome pakankamai miltų, kitaip bus sunku susukti.
  • Tepame Nutellą ant pirmosios dalies. Rekomenduoju prieš tai Nutellą pašildyti mikrobangų krosnelėje, nes net ir kambario temperatūros ji sunkiai tepasi.
  • Kartojame tai su antra ir trečia tešlos dalimis, ant ketvirtos Nuttelos netepame.
  • Suformuoto pyrago viduryje dedame apverstą stiklinę ir supjaustome tešlą pirma į 4 lygias dalis, o tas dalis dar į tris. Iš viso gausis 12 dalių.
  • Pakėlę kiekvieną dalį persukame du kartus. Sujungiame galus, jei lieka tarpai tarp susuktų dalių, - nieko baisaus, kepant viskas susilygins. Labai patogu buvo pjaustyti tešlą picai skirtu peiliu.
  • Suformuotą pyragą dedame šiltai ir antrą kartą kildiname.
  • Prieš dedant į orkaitę aptepame kiaušinio plakiniu.
  • Kepame 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Stebime ir stengiamės neperkepti, nes tuomet Nutellos ruoželių spalva susilygins su likusia pyrago dalimi ir bus mažiau gražu:)
O skonis visgi labiau panašus į "bulką", rekomenduoju su pienu :) Skanaus.

2 komentarai:

  1. Oi kaip čia skanu... labai dėkoju už recepto pasidalinimą:) gaminsiu tikrai dar ir dar

    AtsakytiPanaikinti