2015 m. balandžio 4 d., šeštadienis

Jolita Herlyn TRYS MANO VIENINTELIAI

Leidėjas: Alma Littera
Metai: 2013
Puslapiai: 288
Knyga nuosava.
Pažintis: 1 skaityta autorės knyga.

Aš vertinu: 3/5

Įspūdžiai...

Romanas jau kuris laikas laukė savo eilės lentynose. Kodėl delsiau? Gal bijojau atrasti, kad tai eilinis "svajonių romanas". Ir "svajonių" elementų yra. "Dieviška meilės saldybė", "sūpavomės laivelyje ant harmonijos bangų", "svaiginama jo bučinių saldybė" ir panašios frazės trukdė skaityti, nes norėjosi iš romano daugiau.
Stipriausia knygoje antroji dalis "Polas", kurios logišką baigtį galima apibūdinti kaip "dantų nešiepk ir svetimo neliesk" :) Herojė man nepasirodė romi avelė, kuri tikisi stebuklo ir kuriai "nutiko" meilė. Nes "nutiko" reiškia - pamačiau, suplanavau, apsimečiau, kad viskas netikėta.
Taigi, jei patinka buitiniai "svajonių" romanai, šis romanas tinkamas.



Anotacija:


“Trys mano vieninteliai“ – tai klaipėdietiškame fone besirutuliojantis intriguojantis, intymus ir labai gyvenimiškas pasakojimas apie moterį ir jos pasirinkimus, apie meilės trikampius ir daugiakampius, į kuriuos mus dažnai įmeta likimas, ir apie tai, kad gyvenimas be meilės yra tuščias ir beprasmis. Tai romanas apie meilės esmę ir sielos kančias, apie tai, kaip meilė „nutinka“ ir to tikrumo jokiomis pastangomis negali išgauti.

1994 metai. Užsieniečiai “atranda” Lietuvą ir jos moteris, o moterys - pasaulį. Klaipėdietė Kamilė, kaip ir visos šio pasaulio moterys, ilgisi ir ieško tikros meilės. Dėl šio jausmo ji pasiruošusi viskam – atvira širdimi nerti į gyvenimo sūkurius, atsiduoti nuotykiams ir tikėti stebuklais. Klaipėdoje Kamilė susipažįsta su Ali iš Jordanijos, kuris pakviečia jauną moterį švęsti Naujųjų metų Stambule. Taip prasideda nenuspėjamų įvykių grandinė, leidžianti Kamilei pažinti visas gyvenimo spalvas.

Kartu su Kamile pabuvosite Graikijos salose, Rio karnavale ir net už Poliarinio rato. Tik po daugelio įvykių Kamilė supras, kad tai buvo kelionė į save, per labai vingiuotus ir dažnai duobėtus meilės bei aistros kelius.

1 komentaras:

  1. J. Herlyn skaičiau ,,Mano vyrai ir jų žmonos". Šiaip sau. Supratau, kad ši ne ką geresnė :)

    AtsakytiPanaikinti