2015 m. balandžio 14 d., antradienis

Jean-Christophe Grangé PURPURINĖS UPĖS

Leidėjas: Baltos lankos
Metai: 2007
Puslapiai: 325
Knyga elektroninė.
Pažintis: 3 skaityta autoriaus knyga.

Aš vertinu: 5/5

Įspūdžiai...

Tai paskutinė Grange knyga, kurią turėjau. O jų, dar neskaitytų, yra. Visada perskaičius gerą knygą jaučiu abstinenciją ir tuštumą. Kuo gi ją dabar užpildyti? Norisi vėl būti įkalintai gerame siužete. O kadangi visų knygų nesupirksiu, jau kuris laikas bręsta mintis pagaliau apsilankyti bibliotekoje.
Grįžtant prie perskaityto... Matyt, net nereikia šios knygos rekomenduoti, nes jos šlovė kalba pati už save.




Anotacija:

Policininkai žinojo, kas yra prievarta ir mirtis. Jie gerai išmanė savo kasdieninį darbą, tačiau susidūrė su tuo, ko dar nebuvo matę: išniekinti, nukankinti nuogi kūnai embrionų pozomis, kalnų ir ledo pasaulis. Makabriška mirties žymė – purpurinės upės. Kas jie, atlikę šį kruviną darbą: velnio apsėstųjų sekta, o gal pamišusių žudikų gauja?
Kovose su gangsteriais nusipelnęs komisaras Nymanas ir gyvenime šilto ir šalto ragavęs policininkas Abdufas šį sykį ištirs beprotišką bylą. Realybė, su kuria jie susidurs, bus baisesnė, negu galima įsivaizduoti.
Jeanas Christophes'as Grangé (Žanas Kristofas Granžė) skaitytoją apgaubia subtiliu nežinomybės šydu, iš kurio sunku išsivaduoti...
Kvapą gniaužiantys įvykiai, vaizduotės šėlsmas, daugiaplaniai, sudėtingi personažai, jaudinanti aplinka, kinematografiškas vaizdavimas, nepaliaujamos staigmenos... Net trys Grangé romanai buvo ekranizuoti, o filmas pagal romaną Purpurinės upės pelnė rašytojui pasaulinę šlovę.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą