2014 m. gruodžio 29 d., pirmadienis

Lars Kepler UGNIES LIUDININKAS


Leidėjas: Obuolys
Metai: 2013
Puslapiai: 592
Knyga nuosava.
Pažintis: trečioji autoriaus skaityta knyga.

Aš vertinu: 3/5

Įspūdžiai...

Pateikiamas knygos aprašymas mane suklaidino, galvojau, kad "mediumės" dalyvavimo ir veiksmo bus daugiau. Bet kaip sakoma, jei rodosi, tai...
Nebuvo taip, kad negalėčiau atsitraukti nuo detektyvo, ar tik ir laukčiau, kol galėsiu paimti knygą į rankas. Istorija, mano akimis, labiau paprasta nei neįprasta. 
Tačiau labai suintrigavo knygos pabaiga su Jono Linos seniau išaiškintu nusikaltimu! Pagaliau pradeda aiškėti dar pirmoje knygoje aprašytos užuominos apie Linos asmeninį gyvenimą. Neturėjau planų iš karto po šios skaityti 4ą L. Kepler knygą "Smėlio žmogus", bet kad kitaip negaliu :)
 
Anotacija: Flora Hansen apsimeta mediume ir verčiasi „bendravimu“ su mirusiaisiais. Po žiaurių žmogžudysčių paauglių globos namuose Hansen ima regėti keistai realistiškas vizijas. Ji praneša policijai, kad bendrauja su mirusia mergaite, bet į tai sureaguoja tik vienas detektyvas – Jonas Lina. Šis ilgiausiai užtrunka nusikaltimo, kuris atrodo akivaizdus, vietoje. Viskas liudija, kad globotinė Vikė Benet pasišalino vidurnaktį palikusi kruviną lovą ir plaktuką po pagalve.
Pabėgo nuvariusi pakeleivingą mašiną su joje miegančiu keturmečiu berniuku.
Ji laikoma vienintele įtariamąja, bet kodėl Hansen tvirtina, kad nužudymo įrankis akmuo, ne plaktukas? Kai detektyvas nusprendžia nepasitenkinti lengvais atsakymais, paieškos leidžia Jonui praskleisti mistikos šydą ir baigiasi susitikimu su žmogumi iš praeities.
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą