Visada lankydamasi Čili picerijoje užsakau trintą pievagrybių sriubą su pelėsiniu sūriu. Apsivalgymas :) Sugalvojau pasilepinti ja namie. Taigi nieko labai sudėtingo. Receptą ėmiau iš čia. Tik supaprastinau, atsižvelgiant į tai, kad namie nevalgome svogūnų bei porų. Ir skonis nenukentėjo.
***
Reikės:
250 ml pieno
250 ml vištienos sultinio (gali išgelbėti ir kubelis)
2 v. šaukštai miltų
250 gr. pievagrybių
50 gr. sviesto
pelėsinio sūrio
duonos skrudinimui
***
Puode ištirpdome sviestą, sudedame griežinėliais supjaustytus nuplautus pievagrybius ir truputį juos apkepame, kol suminkštės. Suberiame miltus ir gerai išmaišome. Supilame sultinį, pieną. Verdame apie 15-20 min. ant mažos ugnies kartais pamaišant. Sutriname blenderiu.
Pelėsinį sūrį galima įdėti į sriubą prieš trinant, galima įmesti po kelis gabalėlius tiesiai į lėkštę. Ir kaip gi be skrudintos duonos gabalėlių :) Gauname 2 porcijas labai sočios ir skanios sriubos. Skanaus :)
Ačiū :) šiandien vėl gaminsiu, tikrai labai skanu ir sotu
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad Jums patiko :)
Panaikinti