Tingus savaitgalis namuose, spalio 31. Ir jei jau sumąsčiau kažką iškepti, reikia, kad kepinys atitiktų dienos tematiką :)
Prieš metus vaišinausi, o šiemet pati vaišinsiu šiais sausainiais.
Prieš metus vaišinausi, o šiemet pati vaišinsiu šiais sausainiais.
***
Reikės:
2 kiaušinių
200 gr. sviesto
100 gr. cukraus
žiupsnelis druskos
450 gr. miltų
migdolų riešutų
***
- Miltus sumaišome su cukrumi ir paskleidžiame ant stalo.
- Burokine tarka įtarkuojame sviestą.
- Įmušame kiaušinį. Originaliame recepte nurodytas vienas, tačiau man tešla pasirodė sausoka, todėl įmušiau ir antrą. Taigi, du dideli kaimiški kiaušiniai buvo kaip tik.
- Peiliu kapojame mišinį, kol sviestas apsivels miltais. Baigiame tešlą minkyti rankomis ir pusvalandžiui įdedame į šaldytuvą.
- Tuo metu karštu vandeniu nuplikome migdolus. Palaikius apie 2 min karštame vandenyje, migdolų luobelė lengvai nusiima.
- Formuojame "pirštelius": atgnybiame dalį tešlos, suformuojame virvelę, padaliname peiliu ją į piršto ilgumo dalis. Vieną kraštą užapvaliname ir į jį įspaudžiame migdolą - nagą. Peiliu suformuojame griovelius.
- Sudedame "pirštelius" ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę kažkur 30-40 min.
Kelis iškepusius sausainius pamirkiau į maistinius dažus. Efektas geras :)
Namiškiai mieliau valgytų tradicinės formos sausainius, o man ir šie labai gražūs :)
Labai baisu buvo, bet ragavome. Ačiū, kolege, skanu ;)
AtsakytiPanaikinti